De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Interview Charlotte Perquin-Deelen in NRC

Interview Charlotte Perquin-Deelen in NRC

Elke ‘beslisser’ heeft vooroordelen. Hoe beïnvloedt dat bijvoorbeeld kansen voor vrouwen? Een quotum is niet genoeg, zegt advocaat en onderzoeker Charlotte Perquin-Deelen in een interview met NRC Handelsblad van 14 januari 2020.
Verschenen in: NRC Handelsblad
Auteur publicatie
Gepubliceerd14 januari 2020
Laatst gewijzigd14 januari 2020
Leestijd 

Zorg dat er meer vrouwelijke commissarissen zijn, en zij zullen ervoor zorgen dat er ook meer vrouwen in de rest van de bedrijfstop terechtkomen. Dat was voor de Sociaal-Economische Raad (SER) een belangrijk argument om afgelopen najaar invoering van een vrouwenquotum te bepleiten.

In december stemde een meerderheid in de Tweede Kamer vóór zo’n quotum – dat moet er komen voor raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. Minstens 30 procent van de commissarissen moet dan vrouw zijn. Meer vrouwen zorgen bovendien, zo is het idee, voor een veelzijdiger perspectief in de managementlagen waar de belangrijke besluiten worden genomen. 

Hoe vindt de besluitvorming in zo’n raad van commissarissen nu precies plaats? En hoe spelen ‘onbewuste ideeën’ mee in de samenstelling van die raden? Daar deed Charlotte Perquin-Deelen de afgelopen jaren onderzoek naar. Op dinsdag 14 januari 2020 verdedigt ze haar proefschrift, Biases in de Boardroom en de Raadkamer, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In NRC verscheen een interview. 

Lees het hele interview in NRC Handelsblad door op de button (download publicatie) hieronder te klikken

Naar publicatie