De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Met je biebpas naar museum of advocaat

Met je biebpas naar museum of advocaat

Heb je een conflict met je buurman over een schutting en zoek je juridische informatie? Of ben je bezig met een werkstuk over het plattelandsleven op de Noord-Limburgse zandgronden?
Leestijd 
Verschenen in: De Gelderlander, 24 maart 2017
Auteur publicatie Marcel Hielkema (uit dienst)
Gepubliceerd 24 maart 2017
Laatst gewijzigd 07 juni 2018
 

Als je lid van de bibliotheek in Arnhem of Nijmegen bent, kun je zo binnenlopen bij de bibliotheek van Dirkzwager Advocaten aan de Velperweg in Arnhem, waar ze veel juridisch werk hebben. Of bij het Nederlands Openluchtmuseum, waar ze alles hebben over het leven op het platteland.

Acht bedrijven, scholen en instellingen delen hun collecties met de openbare bibliotheken van Arnhem en Nijmegen. Wie een bibliotheekpasje heeft, kan voortaan ook binnenlopen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Dirkzwager, het Openluchtmuseum, Het Valkhof, Museum Arnhem, de Hogeschool Van Hall Larenstein, ArtEZ en het Gelders Archief. Wat vorig jaar als een klein project in Arnhem begon, is nu uitgegroeid tot een veel grotere samenwerking, met meer dan een miljoen publicaties. Op de site kenniscollectie.nl is te zien wie allemaal wat in huis heeft. Het initiatief voor het project werd genomen door Dirkzwager, waar ze een gespecialiseerde juridische bibliotheek hebben voor het eigen personeel.

Directeur Marcel Hielkema besloot met zijn bedrijf Dirkzwager de boekencollectie toegankelijk te maken voor buitenstaanders.

Meer weten over de bibliotheek van Dirkzwager?

Download publicatie