Zoeken
Daan Baas

The International Comparitive Legal Guide to: Insurance and Reinsurance 2018

Daan Baas en Niels Dekker hebben het Nederlandse hoofdstuk voor ‘The International Comparitive Legal Guide to: Insurance and Reinsurance 2018’ verzorgd.

Daan Baas Advocaat - Partner - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 38
Niels Dekker Advocaat - Senior - Aansprakelijkheid, schade & verzekering of bel met 026 353 84 16
Gepubliceerd20 maart 2018
Laatst gewijzigd20 maart 2018

Daan Baas en Niels Dekker hebben het Nederlandse hoofdstuk voor ‘The International Comparitive Legal Guide to: Insurance and Reinsurance 2018’ verzorgd. De ICLG is een internationale gids waarin advocaten uit 30 jurisdicties op basis van Q&A een uiteenzetting geven over een specifiek rechtsgebied. In dit geval betreft het ‘a practical cross-border insight into insurance and reinsurance law’. Dirkzwager heeft (net als in 2017) exclusief het Nederlandse deel voor haar rekening genomen in de bijdrage ‘verzekerings- en herverzekeringsrecht’.

Handig

Over de auteur

Ik ben gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met een focus op beroepsaansprakelijkheid, AVB, medische aansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en commerciële en verzekeringsrechtelijke geschillen. Neem gerust contact met mij op.

Lees meer Daan

Door anderen gelezen

Diefstalfraude: verzekerde kan zich niet verschuilen achter het handelen van haar zwager

Een verzekerde claimt onder de polis omdat haar auto zou zijn gestolen die door haar zwager voor haar is gekocht. Uit onderzoek van de verzekeraar blijkt dat er sprake is van fraude. De verzekerde schuift de misleiding af op haar zwager. Het hof gaat – anders dan de rechtbank – niet mee in het verhaal dat de verzekerde van niets weet. De verzekerde heeft de verzekeraar wel degelijk opzettelijk misleid met als doel een (hogere) uitkering te krijgen.

Artikel - Harm van Schilt - 25 februari 2019

Young professionals over de technische verzekeringsmarkt

Vijf young professionals, waaronder Imke Hofmans, over de technische verzekeringsmarkt.

Publicatie - Imke Vadokas-Hofmans - 27 september 2018

Waterschade en dekking onder de verzekeringsovereenkomst

Niet alleen door hevige regenbuien kan waterschade ontstaan. Er is tal van andere voorbeelden denkbaar. Bijvoorbeeld waterschade als gevolg van een verstopte afvoerleiding, lekkage aan het dak, overgelopen wasmachine en dakgoten. Of gewoon pure vergeetachtigheid een kraan aan te laten staan. Maar voor welke schade bestaat nu eigenlijk dekking onder een verzekeringsovereenkomst?De vergoeding van waterschade zal veelal onder de inboedelverzekering en/of een opstalverzekering geclaimd dienen te...

Artikel - Sanne Rutten (uit dienst) - 22 februari 2017

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis