1. Home
  2. Kennis
  3. Publicaties
  4. Voor dienstverlening op topniveau

Aanwas van jong talent

Om cliënten juridische dienstverlening op topniveau te blijven bieden is Dirkzwager voortdurend op zoek naar veelbelovend jong talent. Mensen die inhoudelijk sterk zijn, maar ook bij de cultuur van Dirkzwager passen.
Leestijd 
Verschenen in: Samenspraak magazine
Auteur publicatie Desirée Michielse
Gepubliceerd 17 september 2019
Laatst gewijzigd 17 september 2019

Hoe vinden deze toppers hun weg naar Dirkzwager? Juristen die pro-actief meedenken, zich ontwikkelen tot nuchtere professionals met persoonlijke aandacht voor cliënten en collega’s. Dat zijn de juristen die bij Dirkzwager werken en waar Dirkzwager voortdurend naar op zoek is. Want het kantoor groeit hard dankzij onderscheidende expertises als Fiscaal Advies, Banking & Finance en IE/IT-recht en dus is er jong talent nodig. Advocaten, notarissen, fiscalisten die uitblinken in hun vak, bijzondere vaardigheden bezitten, maar die vooral ook passen in de cultuur van Dirkzwager.

Persoonlijk contact

Afgestudeerde millennials hebben echter steeds meer keuze. Dankzij de economische groei storten veel kantoren zich op talentvolle startende juristen. Alle reden om bijtijds de toppers te benaderen. Daarom monitoren corporate recruiters Loes Vink en Desirée Michielse week in week uit de arbeidsmarkt. “Het is van belang om al in een heel vroeg stadium die toppers op te sporen en te volgen. We zoeken juridische talenten, maar iemand moet ook binnen het kantoor en het team passen en de intentie hebben voor langere tijd te willen samenwerken.” Om de persoonlijkheid van iemand te leren kennen, besteden de recruiters veel tijd aan het persoonlijk contact met individuele studenten.

Loes Vink: “We zijn op de hoogte van waar iemand in zijn studie meebezig is, maar willen ook ontdekken hoe hij of zij als persoon is.” Desirée Michielse: “We bezoeken allerlei evenementen, dan kom je de studenten vaker tegen. We hebben ook telefonisch contact. Gaandeweg weet je wat iemand in het dagelijks leven doet: vakanties, sporten, bijbaantjes. Zo kun je beter inschatten of iemand bij een bepaalde sectie of afdeling past.”

Zichtbaarheid

Daarnaast zorgen de recruiters voor de nodige zichtbaarheid om het ‘Dirkzwager-verhaal’ te vertellen.
“Dat doen we natuurlijk online, maar vooral ook door persoonlijk aanwezig te zijn. We bezoeken de
bedrijvendagen en banenbeurzen van alle universiteiten, van Groningen tot Maastricht. We streven naar diversiteit wat betreft universiteitssteden, maar ook qua achtergrond en gender. We hebben veel contact met studieverenigingen en gaan naar alle events die zij organiseren: van diners en banenmarkten tot congressen en symposia. Regelmatig gaan er collega’s mee om te vertellen hoe het is om als jurist bij Dirkzwager te werken.”

Andersom organiseert Dirkzwager zelf ook events: “We hebben zeker twintig middagen per jaar kantoorbezoeken. Dan komt er een studievereniging met een groep studenten een middagje langs om de sfeer te proeven. We laten zien wie we zijn, en hoe en waar we werken. En meestal verzorgt een collega een inhoudelijke lezing of bijvoorbeeld een pleittraining.”

Programma 2019/2020

Voor dit nieuwe studiejaar staan de plannen alweer op papier. “Hoofddoel dit jaar is om de studenten fiscaal recht actief te gaan benaderen. Voor deze nieuwe expertise van Dirkzwager is veel jong talent nodig. Daarnaast willen we de samenwerking met studieverenigingen intensiveren en ons tegelijkertijd meer focussen op kleinere verenigingen die zich op een specialisme richten, zoals IE/IT, ondernemingsrecht of pleiten. En we willen zelf meer events opzetten –denk aan ontbijtsessies, workshops, trainingen – met een open inschrijving, zodat ook niet-leden van een vereniging zich kunnen aanmelden.”

Natuurlijk staat de befaamde Masterclass weer op het programma, een intensieve kennismaking – formeel en informeel – voor twintig uitverkoren masterstudenten. In twee dagen tijd leren zij zowel het kantoor, de mensen als de omgeving kennen. Selectie vindt plaats via een officiële sollicitatieprocedure en is toegankelijk voor masterstudenten advocatuur, notariaat en fiscaal recht. Nieuw dit studiejaar is het equivalent hiervan voor bachelorstudenten. “We gaan bachelors eenzelfde kennismaking aanbieden, maar dan één dag en iets minder intensief.”

Nuchter

Tot slot: waarom kiest jong talent voor Dirkzwager? “We krijgen veel positieve reacties over de werksfeer. De manier waarop we met elkaar omgaan. En dat iedereen de nieuwkomer wil helpen, van beginnend advocaat tot partner. Dat nuchtere ‘what you see is what you get’ spreekt jonge mensen aan. Dirkzwager is een groot kantoor, nationaal en internationaal actief, met wortels in de regio. We bieden juridische dienstverlening op hoog niveau, met veel aandacht voor menselijk contact. We werken hard, maar daarnaast is er tijd voor leuke dingen. Ja, je doet het hier echt samen. Dat is onze kracht.”

Zie voor meer informatie en de exacte data van de Masterclass en de bachelorvariant werkenbijdirkzwager.nl. Of bekijk de aftermovie van de Masterclass.