1. Home
  2. Kennis
  3. Samenspraak
  4. Samenspraak april 2019

Samenspraak april 2019

Een klein half jaar vormden Claudia van der Most en ondergetekende het bestuur van Dirkzwager. Gelukkig telt het bestuur sinds januari weer de gewenste vier personen. Daarmee kunnen we met nog meer kracht vooruit.
Leestijd 
Auteur samenspraak Dirkzwager
Gepubliceerd 12 april 2019
Laatst gewijzigd 12 augustus 2022

In dit nummer stellen wij deze nieuwe bestuurders aan u voor. Om te beginnen Cécile Schobben, die als professioneel bestuurder Marcel Hielkema opvolgt. Zij kent de juridische wereld van binnenuit, want hiervoor was zij al werkzaam bij een groot advocatenkantoor. Cécile brengt veel relevante ervaring en managementkennis met zich mee, maar ook veel energie en enthousiasme. Maakt u liever zelf even kennis met haar: zie het interview op pagina 4.

De tweede nieuwe bestuurder is Selma van Ramele. Al ruim 17 jaar advocaat bij Dirkzwager en tot voor kort hoofd van de sectie Ondernemingsrecht in Nijmegen. Ook Selma is een aanwinst voor het bestuur met haar positieve instelling (zie p. 18). In de afgelopen maanden is gebleken dat we in deze nieuwe formatie prettig samenwerken en elkaar mooi aanvullen. Samen kunnen we de wereld aan.

Dat is maar goed ook, want in de buitenwereld gebeurt veel waar we als kantoor op willen inhaken. Actualiteiten die om nieuwe specialisaties vragen. Zo hebben we een speciaal Brexitteam in het leven geroepen, voor bedrijven die met deze specifieke juridische problematiek te maken krijgen. Wat dit team voor u kan betekenen leest u op pagina 14. Een ander onderwerp dat de gemoederen blijft bezighouden: de privacywetgeving en de invoering van de AVG. In mei is het alweer een jaar geleden dat bedrijven aan de nieuwe regels moesten voldoen. Dat blijkt nog een hele kluif. Hoe daarmee om te gaan? Het Privacyteam praat u bij (zie p. 11). Dan de energietransitie, nog zo’n item dat alle aandacht verdient. De vakgroep Energie verdiept zich momenteel in circulaire economie. Want innovatieve bedrijfsvoering vraagt om innovatieve juridische constructies, daarover zijn onze juristen nu al in gesprek (zie p.26).

Tot slot presenteren we in dit nummer onze nieuwe digitale rekentool (p.22) voor ontwikkelaars van sloop- en nieuwbouwprojecten. Een ingenieuze rekentool bedacht door een van onze fiscalisten. Een innovatie op ons platform en zeker niet de laatste. We zien er naar uit. Want Dirkzwager gaat vernieuwingen en veranderingen niet uit de weg. Zeker niet als dat tot een nog betere dienstverlening leidt.

Tom Vandeginste, voorzitter bestuur
Dirkzwager legal & tax

 

Bekijk een overzicht van alle Samenspraak magazines