1. Home
  2. Kennis
  3. Samenspraak
  4. Samenspraak juni 2020

Samenspraak juni 2020

Oog in oog met de coronacrisis.
Leestijd 
Auteur samenspraak
Gepubliceerd 11 juni 2020
Laatst gewijzigd 12 augustus 2022

De wereld is in de greep van het coronavirus, Covid-19. Het gevaar van code zwart op de Nederlandse ic’s lijk voorlopig te zijn afgewend. Maar na alle maatregelen om het virus in te dammen, staan we nu oog in oog met de coronacrisis. Veel bedrijven, van MKB tot multinationals, verkeren in zwaar weer.

Met steunmaatregelen probeert de overheid de economie zoveel mogelijk draaiende te houden. Een vreemd dilemma: het coronavirus is nog niet uit ons leven, maar bepaalde zaken moeten toch gewoon doorgaan. Dan wel met de nodig veranderingen en uitdagingen. Ook juridische uitdagingen, want hoe om te gaan met de gevolgen van het coronavirus voor uw bedrijf?

Veel ondernemers willen weten hoe het zit met hun financierings- of contractverplichtingen. Of hebben vragen over de steunvoorzieningen, zoals: hoe bereken ik het NOW voorschot? Daarom heeft Dirkzwager een corona crisisteam opgetuigd (zie p. 4). Dit team informeert u op alle rechtsgebieden over de ontwikkelingen en juridische mogelijkheden. In het corona kennisportal houden onze specialisten u op de hoogte van alle relevante informatie. Daarnaast staan wij 24/7 voor u klaar voor juridisch advies. Voorlopig blijft thuiswerken de norm.

In de Dirkzwagervestigingen nemen we extra maatregelen om met een beperkt aantal collega’s en bezoekers indien nodig op de veilige 1,5 meter afstand te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan looproutes, desinfectie en plexiglas schermen. Zo kan het ‘normale’ kantoorleven weer een beetje op gang komen en zijn op kleine schaal weer persoonlijke ontmoetingen mogelijk.

Op dirkzwager.nl kunt u al onze activiteiten volgen. We houden u op de hoogte met blogs, webinars, kennisartikelen en rekentools. Zo hopen we samen met u deze onzekere periode zo goed mogelijk door te komen. Voor nu veel sterkte met alle bedrijvigheid en blijf gezond!

Tom Vandeginste, voorzitter bestuur
Dirkzwager legal & tax