1. Home
  2. Kennis
  3. Samenspraak
  4. Samenspraak Juni 2022

Samenspraak Juni 2022

Dit nummer staat in het teken van de ambitieuze bouwopgave van het kabinet: één miljoen woningen bouwen in tien jaar tijd. De woningnood is hoog, er moeten dringend meer huizen komen, maar iedereen beseft dat dit goed doordacht moet gebeuren. Bouwen en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar zijn alle partijen zich van bewust; wetenschappers, bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten. In dit themanummer laten we diverse betrokkenen aan het woord.
Leestijd 
Auteur samenspraak
Gepubliceerd 02 juni 2022
Laatst gewijzigd 12 augustus 2022

Na zes jaar voorzitterschap van het bestuur heeft collega Tom Vandeginste de voorzittershamer doorgegeven aan ondergetekenden: Selma van Ramele en Ernst-Jan van de Pas.

Als managing partners worden wij gezamenlijk, als co-voorzitters, verantwoordelijk voor de aansturing van Dirkzwager. Ernst-Jan voor externe aangelegenheden, innovatie en de ICT-agenda. Selma voor interne aangelegenheden en compliance. Daarnaast gaan we op zoek naar een nieuwe kantoordirecteur, want Iman Stratenus neemt afscheid van ons kantoor.

Onder het voorzitterschap van Tom heeft Dirkzwager de nodige veranderingen doorgemaakt. Wij danken hem voor de bevlogen en inspirerende wijze waarop hij het kantoor heeft geleid. Dirkzwager staat er mede dankzij zijn leiding sterk en solide voor. Ook danken wij Iman voor zijn toewijding en inzet. Met zijn innovatieve geest heeft hij de organisatie op een nieuw spoor gezet en daarmee voorbereid op de toekomst. Onderdeel van dit alles is een nieuwe huisstijl, die u in deze Samenspraak al terugziet.

Dit nummer staat in het teken van de ambitieuze bouwopgave van het kabinet: één miljoen woningen bouwen in tien jaar tijd. De woningnood is hoog, er moeten dringend meer huizen komen, maar iedereen beseft dat dit goed doordacht moet gebeuren. Bouwen en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar zijn alle partijen zich van bewust; wetenschappers, bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten. In dit themanummer laten we diverse betrokkenen aan het woord. En daarbij klinken regelmatig de begrippen natuurinclusief en conceptueel bouwen.

Duurzame oplossingen, dat is waar wij allemaal naar op zoek zijn. De bouwwereld, uw organisatie, onze relaties en wijzelf. Duurzaam innoveren, alleen langs die weg kunnen we met elkaar aan een veilige en gezonde toekomst bouwen.

Ernst-Jan van de Pas en Selma van Ramele,
Co-voorzitters bestuur