1. Home
  2. Kennis
  3. Samenspraak
  4. Samenspraak september 2017

Samenspraak september 2017

De laatste tijd is het nogal eens in het nieuws: cybercrime. Eind juni door de wereldwijde aanval met ransomware die ook APM Terminals Rotterdam trof. Eerder was er het WannaCry-virus dat een chaos veroorzaakte in ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Dan nog de hacks tijdens de verkiezingen in de VS en Frankrijk. Het zijn maar een paar voorbeelden. De AIVD spreekt van honderden extra aanvallen in 2016. Voor wie het nog niet echt serieus neemt: onze cybersecurityspecialist, Nynke Brouwer, benadrukt dat iedereen met cyberrisico’s te maken kan krijgen (p.4). Niet alleen grote bedrijven, ook het MKB.
Leestijd 
Auteur samenspraak Dirkzwager
Gepubliceerd 15 september 2017
Laatst gewijzigd 21 juni 2019
 

Dirkzwager loopt liever op de feiten vooruit. Daarom zijn in- novatie en technische vernieuwing twee speerpunten in ons beleidsplan. Innoveren, maar dan wel veilig innoveren. Wij namen het zekere voor het onzekere: al onze data zijn ondergebracht in meerdere servers verspreid door heel Europa. Al langere tijd werken we volledig in een cloudomgeving. En privacy en veilige toegankelijkheid kregen alle aandacht bij de ingebruikname van de nieuwe notariële software (p.25). Dit was de laatste schakel in onze digitale automatiserings- slag, nu kunnen we ons weer richten op volgende technologische innovaties.

Innovatie, ook buiten kantoor werken we er graag aan mee. Frans Knüppe is sinds 1 september toegetreden tot de algemene raad – het bestuur – van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) (p.14). Daar zijn we trots op, maar ook op het feit dat onze collega daar – naast ‘Europese contacten’ – ‘innovatie’ in zijn portefeuille heeft. Hij wil op landelijk niveau bijdragen aan de ‘awareness’ voor cybersecurity onder juristen. Want ‘advocaten werken met hypergevoelige gegevens’. Gegevens van cliënten, gegevens van u. Wij denken daar al op een goede manier mee om te gaan. Of we ook met andere zaken goed omgaan kunt u kwijt in onze klantmonitor (p.20). Deze interactie met cliënten willen we gebruiken om onze dienstverlening te optimaliseren. Wij hopen dat u de tijd wilt nemen om nu en dan wat vragen te beantwoorden. Uw reacties bereiken ons anoniem en contactgegevens worden vernietigd, vanzelfsprekend. Veiligheid voor alles!

Veel leesplezier!
Tom Vandeginste
Voorzitter bestuur Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.


Over Samenspraak. Dirkzwager geeft drie maal per jaar een relatiemagazine uit, genaamd Samenspraak. In dit magazine wordt naast juridische onderwerpen en actualiteiten ook het gezicht achter de organisatie gepresenteerd. Zodat u niet alleen kunt lezen over ‘wat’ wij kunnen maar ook kunt zien ‘wie’ wij zijn. Dit magazine wordt in een oplage van 5.000 exemplaren via controlled circulation aangeboden aan de relaties van Dirkzwager. Heeft u interesse om opgenomen te worden in de mailinglist van Samenspraak magazine dan kunt u dit per mail kenbaar maken via marketing@dirkzwager.nl.

 

Bekijk een overzicht van alle Samenspraak magazines