1. Home
  2. Kennis
  3. Samenspraak
  4. Samenspraak september 2019

Samenspraak september 2019

75 jaar vrijheid
Leestijd 
Auteur samenspraak
Gepubliceerd 11 september 2019
Laatst gewijzigd 11 september 2019
 

Dirkzwager is (inter)nationaal actief, maar heeft zijn wortels in de regio Arnhem-Nijmegen. Met de Slag om Arnhem en Operation Market Garden zijn de herdenkingen van 75 jaar vrijheid dus wel heel dichtbij. Europa viert het einde van de Tweede Wereldoorlog en we zijn dankbaar dat we daar indirect bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld als juridisch adviseurs voor Stichting Liberation Route Europe. Een Gelderse non-profit organisatie die inmiddels met een route door heel Europa de verhalen uit WOII levend houdt (zie pagina 4). En een collega is op weer heel andere wijze betrokken bij de vrijheidsviering. In het kader van de herdenkingen van D-Day toog hij naar de  invasiestranden van Normandië. Wat hij daar precies deed? Zie pagina 20.

Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van onderwijs: vrijheid bevordert de algemene ontwikkeling. Dat is nodig om je als aankomend jurist breed te ontwikkelen. Onze corporate recruiters vertellen hoe Dirkzwager al vroeg jong talent opspoort om onze dienstverlening op topniveau te houden (zie pagina 22). Hoe staat het met de mensen in uw organisatie? Werkt u vaak met flexibel personeel? De Wet Arbeidsmarkt in Balans moet het aantrekkelijker maken om vast personeel in dienst te nemen, met contracten voor onbepaalde tijd. Wat dat voor ondernemers precies inhoudt? Daarover schreven collega’s van Arbeidsrecht een e-book met uitgebreide toelichting en veel praktische tips (zie pagina 13).

Terug naar 75 jaar vrijheid. Die gaat u toch ook vieren? Dirkzwager is er zeker bij. We zien het als onze verantwoordelijkheid om samen die vrijheid door te geven. Zodat iedereen zich in de toekomst in alle vrijheid kan blijven ontwikkelen en onze (grond)rechten niet in het gedrang komen. Dat is waar wij als juridische dienstverleners voor staan. 

Tom Vandeginste, voorzitter bestuur
Dirkzwager legal & tax

 

Bekijk een overzicht van alle Samenspraak magazines