Zoeken
Buby den Heeten

De wereld van de WOR door advocaat Buby den Heeten: vlog 2

Advocaat Buby den Heeten duikt in de wereld van de WOR (Wet op de ondernemingsraden). In een serie vlogs bespreekt hij deze dynamische wet van A tot Z.

Buby den Heeten Advocaat - Partner - Arbeidsrecht of bel met 024 381 31 24
Gepubliceerd09 oktober 2019
Laatst gewijzigd09 oktober 2019

Een unieke kans voor ondernemers, leden van de OR, HR-professionals en ieder ander om op de hoogte te zijn van alles wat er speelt omtrent medezeggenschap. In deze tweede video staat het begrip medezeggenschap centraal. Bovendien komen belangrijke definities uit de WOR aan bod.

Over de auteur

Buby is sinds 1991 advocaat en werkzaam als partner op de sectie arbeidsrecht. Zorginstellingen, onderwijsinstellingen, (semi)overheden en grotere ondernemingen worden door hem geadviseerd op het terrein van het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Lees meer Buby

Door anderen gelezen

Hoogste billijke vergoeding ooit! Talpa moet wederom diep in de buidel tasten

Een jarenlang conflict tussen De Mol en een creatief directeur heeft geleid tot een recordbedrag aan billijke vergoeding. De creatief directeur, die sinds 2011 werkzaam is bij Talpa, kreeg halverwege mei 2017 te horen dat hij niet goed functioneerde en dat zijn prestaties een “slappe hap” zijn. De directeur had in het kader van de overname van Talpa Media door het Britse ITV aanspraak op een royale bonusregeling, waarbij hij verspreid over vijf termijnen grofweg een bedrag van 3,8 miljoen euro zou krijgen uitgekeerd. De enige voorwaarde is dat de directeur het dienstverband behoudt.

Artikel - Frank Stout - 22 maart 2019

#metoo in het arbeidsrecht: de rol van een Gedragscode

Op 1 mei 2018 heeft de rechtbank Amsterdam een uitspraak gedaan in een kwestie waarin een werknemer van ProRail tijdens een kantoor-kerstborrel een collega meerdere malen heeft lastiggevallen met beledigende en kwetsende opmerkingen en ongevraagd en tegen haar zin tweemaal aan haar billen is gekomen.

Artikel - Yvette van den Heuvel - 18 juni 2018

Verdere opschorting handhaving Wet DBA: gevolgen voor (schijn)zelfstandigen

Verdere opschorting handhaving Wet DBA: gevolgen voor (schijn)zelfstandigenIn aanvulling op de brief van 15 december 2017, hebben minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën op 9 februari 2018 een nieuwe brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In de brief “Roadmap vervanging DBA” geven zij aan dat de opschorting van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Voor opdrachtgevers en opdrachtnemers betekent...

Artikel - Maaike de Jonge - 13 februari 2018

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis