Zoeken
Buby den Heeten
Artikel printen

De wereld van de WOR door advocaat Buby den Heeten: vlog 4

Advocaat Buby den Heeten duikt in de wereld van de WOR (Wet op de ondernemingsraden). In een serie vlogs bespreekt hij deze dynamische wet van A tot Z.

Buby den Heeten Advocaat - Partner - Arbeidsrecht of bel met 024 381 31 24
Gepubliceerd11 december 2019
Laatst gewijzigd11 december 2019

Een unieke kans voor ondernemers, leden van de OR, HR-professionals en ieder ander om op de hoogte te zijn van alles wat er speelt omtrent medezeggenschap. In deze vierde video gaat Buby den Heeten in op de personeelsvertegenwoordiging. Hoe zit het met medezeggenschap bij een onderneming met ten minste 10 maar minder dan 50 werknemers? 

Over de auteur

Buby is sinds 1991 advocaat en werkzaam als partner op de sectie arbeidsrecht. Zorginstellingen, onderwijsinstellingen, (semi)overheden en grotere ondernemingen worden door hem geadviseerd op het terrein van het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Lees meer over Buby

Door anderen gelezen

Rechter tikt FNV op haar vingers bij staking KLM

De voorzieningenrechter heeft FNV in een stakingskwestie een ferme tik gegeven op haar vingers. Het begint met de overweging van de voorzieningenrechter dat FNV een minder laconieke houding niet had misstaan. De aangekondigde 24 uur stakingsacties zijn onevenredig in de wetenschap dat enkele tientallen actievoerders schade bij KLM van vele miljoenen en ellende voor vele duizenden passagiers kunnen veroorzaken. Lees hieronder een samenvatting van de uitspraak.

Artikel - Boy Stenden - 11 november 2019

Advocatie TV: Eric Boerma van Dirkzwager

Video - Eric Boerma - 1 mei 2014

All-in loon voor fysiotherapeuten: all-in probleem?

Al geruime tijd vormt het all-in loon voor fysiotherapeuten een onderwerp van discussie. De discussie ziet voornamelijk op hoe bepaalde looncomponenten in het all-in loon zijn verwerkt en of dit in het all-in loon verwerkt mag worden. Met name het behoud van loon gedurende vakantie speelt hierbij een rol, wat ook aan de orde is in een zaak van de rechtbank Midden-Nederland (ECLI:NL:RBMNE:2019:859). De rechtbank beantwoordt onder meer de vraag of de doorbetaling van loon tijdens vakantie in het all-in loon van fysiotherapeuten mag worden verdisconteerd.

Artikel - Frank Stout - 6 maart 2019

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis