Zoeken
Buby den Heeten
Artikel printen

De wereld van de WOR door advocaat Buby den Heeten: vlog 6

Advocaat Buby den Heeten duikt in de wereld van de WOR (Wet op de ondernemingsraden). In een serie vlogs bespreekt hij deze dynamische wet van A tot Z.

Buby den Heeten Advocaat - Partner - Arbeidsrecht of bel met 024 381 31 24
Gepubliceerd12 februari 2020
Laatst gewijzigd12 februari 2020

Een unieke kans voor ondernemers, leden van de OR, HR-professionals en ieder ander om op de hoogte te zijn van alles wat er speelt omtrent medezeggenschap.

Vlog 6: de personeelsvergadering

Veel werkgevers zijn zich er niet van bewust dat er ook voor relatief kleine ondernemingen (10 -50 personen) verplichtingen zijn op het gebied van medezeggenschap. Het beleggen van een personeelsvergadering bijvoorbeeld. Buby den Heeten vertelt meer over het belang van de personeelsvergadering in zijn zesde vlog.

Expertises Arbeidsrecht
Sectoren Ondernemingen

Over de auteur

Buby is sinds 1991 advocaat en werkzaam als partner op de sectie arbeidsrecht. Zorginstellingen, onderwijsinstellingen, (semi)overheden en grotere ondernemingen worden door hem geadviseerd op het terrein van het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Lees meer over Buby

Door anderen gelezen

Afscheid nemen van een werknemer met morbide obesitas is mogelijk, maar niet gemakkelijk

Op 3 december jl. oordeelde de Kantonrechter Leiden [1] over een ontbindingsverzoek van een werkgever die afscheid wilde nemen van een werknemer met ernstig overgewicht, ofwel morbide obesitas. De kantonrechter wees het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst af.In de lijn met eerdere rechtspraak oordeelde de kantonrechter dat morbide obesitas een chronische ziekte is in de zin van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte.Dit heeft tot gevolg dat een wer...

Artikel - Carolina Buddingh - 27 december 2012

Vakantiewetgeving onwetting. En nu?

Zoals inmiddels in HRM-land bekend, heeft het Europese Hof van Justitie op 20 januari 2009 een arrest gewezen waaruit volgt dat werknemers recht hebben op méér vakantiedagen dan de Nederlandse vakantiedagenwetgeving voorschrijft. In de dagelijkse praktijk leeft nu bij werkgevers en werknemers de vraag vanaf welk moment zieke werknemers recht hebben op deze extra vakantiedagen.Vakantiedagen in NederlandIk roep kort in herinnering het Nederlandse systeem van vakantiedagenopbouw. Onder Nederland...

Artikel - Dirkzwager - 6 april 2009

De serie Eigenrisicodrager voor de WIA (deel 6)

In een serie blogs belichten wij allerlei aspecten die met het eigenrisicodragerschap samenhangen. In de vorige blog is ingezoomd op de verplichtingen van de eigenrisicodrager als bestuursorgaan.In deze laatste blog over het eigenrisicodragerschap besteden we aandacht aan de sanctiemogelijkheden van de eigenrisicodrager.Deel 6 De sanctiemogelijkheden van de eigenrisicodragerBent u eigenrisicodrager, dan dient u te bevorderen dat uw (ex-)werknemer met een WGA-uitkering wordt ingeschakeld in uw...

Artikel - Cas Jacobs - 20 oktober 2017

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis