De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Video's
  4. Dirkzwager Masterclass 2019

Dirkzwager Masterclass 2019

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei vond de Dirkzwager Masterclass plaats. Bekijk de video om een impressie van deze geslaagde 2 dagen te bekijken.
Leestijd 
Auteur video Dirkzwager
Gepubliceerd17 mei 2019
Laatst gewijzigd17 september 2019
 

Terugblik masterclass 2019

  • "Ik sta met mijn gezin afgebeeld op de doos van een bordspel"
  • "Regelmatig werk ik als assistente bij kinderfilms."
  • "Voor mijn middelbare schooldiploma kreeg ik een puppy cadeau"

Een paar feiten uit het ludieke kennismakingsspel dat de aftrap vormde van de Masterclass 2019, twee intensieve dagen inclusief overnachting. De twintig masterstudenten hadden vooraf vier bijzondere feiten van zichzelf gemeld. In een kennismakingsgesprek moesten de aanwezigen er achter zien te komen welk feit bij wie hoorde.

Het serieuze werk  

In de middag begon het serieuzere werk: in kleinere groepjes moesten de studenten een naam verzinnen voor hun eigen fullservice kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten. Waarna een potentiële cliënt – een jurist van kantoor die het de studenten natuurlijk wel een beetje moeilijk maakte – op intakegesprek kwam. Tot slot was er een workshop retorica van stichting Debatunie. Dankzij de gekke stellingen die geen goed of geen fout kenden durfden de deelnemers al snel uit hun comfortzone te stappen.

Leven van een jurist  

Het avondprogramma bestond uit een Diner Rouler in Arnhem dat eindigde in een bar met dans en drankje. Kort slapen en om 8.00 uur gezond weer op voor een verfrissende bootcamp. Schrale troost voor de studenten: collega’s van Dirkzwager deden ook mee. Dan op naar het vervolg van de casus van dag 1: met het ‘eigen kantoor’ werken aan een pitch voor de nieuwe cliënt, een cliëntbespreking houden en een procesadvies schrijven. Tussendoor was er tijd om bij de sectie van voorkeur rond te kijken en mee te lunchen. Bij de afsluitende borrel op kantoor schoven er meer collega’s aan en konden de studenten hen uithoren over het ‘echte’ leven van een jurist bij Dirkzwager.

Het resultaat? 

Het resultaat: zeker zes van de deelnemers kozen ervoor om bij Dirkzwager stage te lopen. Met de meeste anderen is nog contact voor een aanvullend kennismakingsgesprek of zelfs al een sollicitatiegesprek.Wat de studenten ervan vonden? “Dit had van mij wel een hele week mogen duren.” “Nu weet ik zeker dat ik bij Dirkzwager wil werken.”