1. Home
  2. Kennis
  3. Video's
  4. Fiscale update Prinsjesdag 2020

Fiscale update Prinsjesdag 2020

Op dinsdag 15 september, Prinsjesdag 2020, is het Belastingplan 2021 bekend gemaakt. In onze video en Tax Flash document worden de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan 2021 en andere verwachte regelgeving besproken. Het wetgevingspakket in het Belastingplan 2021 dient nog te worden goedgekeurd door het Nederlandse Parlement (Eerste en Tweede Kamer) en kan dus nog aan verandering onderhevig zijn.
Leestijd 
Auteur video Jondalar van Heugten
Gepubliceerd 16 september 2020
Laatst gewijzigd 28 december 2020

Dit jaar was een memorabele Prinsjesdag waarin de verschillende ingrijpen fiscale maatregelen en hervormingen bekend zijn gemaakt. Hierbij bieden wij u een video en document aan waarin de aankondigingen met de belangrijkste fiscale maatregelen en hervormingen uit het Belastingplan 2021 zijn verwerkt.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe belastingplannen voor u en/of uw onderneming:

  • Wat gaan de tarieven doen?
  • Wordt het voor uw BV inderdaad 15% vennootschapsbelasting over de eerste € 400.000? Betaalt u straks 8% overdrachtsbelasting bij aankoop van een beleggingswoning?
  • In welke box zit uw vermogen? Komt er een aanzienlijke verhoging van het heffingsvrije vermogen in box 3 of wordt straks toch uw daadwerkelijke beleggingsrendement belast? Wat te denken van negatieve rente en spaartegoeden in box 3?
  • Hoe zat het ook al weer met eventuele leningen van uw eigen BV? Wat is de fiscale coronareserve en komt er bijvoorbeeld een aanscherping van de beperking van de renteaftrek bij BV’s?

Download Tax Flash document

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met uw adviseur of neem contact op met een van onze specialisten Robert de Vries of Cuno Wittrock.

Of bekijk de publicatie voor een update (d.d. 24-12-2020) van de Fiscale maatregelen 2021-2022.