Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 26 maart 2024
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. 2024-03-26 IT Projectmanagement
Webinar

IT Projectmanagement

Uw bedrijfsvoering is erg afhankelijk geworden van de goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen. Het niet goed werken daarvan heeft grote consequenties. Tegelijkertijd is de realiteit dat veel IT-projecten niet lopen zoals van tevoren werd verwacht.

Of er nu sprake is van een overschrijding van het budget of de afgesproken leveringstermijnen, of dat de geleverde software (en/of hardware) niet aan de overeengekomen specificaties voldoet, IT-geschillen kunnen zeer complex zijn en leiden tot lange procedures en hoge kosten. De sleutel tot het voorkomen en oplossen van dreigende geschillen, ligt in contract- en projectmanagement.

In een tijd waarin IT-projecten steeds complexer worden, is samenwerking tussen klant en afnemer vereist. Maar hoe richt je zo’n samenwerking in? Hoe kun je sturen op projecten en wat kun je doen om IT-geschillen te voorkomen? En wat moet u doen als er hoe dan ook toch problemen ontstaan?

In dit webinar wordt door  Mark Jansen en Sven Wakker vanuit hun ruime praktijkervaring op het gebied van het IT-recht ingegaan op IT-contract- en projectmanagement. Zij geven u praktische handvatten om de benodigde samenwerking in IT-projecten in te richten en vervolgens te managen. Ook geven zij inzichten in het oplossen van onverhoopt ontstane problemen en geschillen. 

Tijdens dit event is gelegenheid voor interactie en ruimte voor uw vragen. In aanloop naar het event zullen wij contact met u zoeken om van u te horen welke specifieke onderwerpen u graag nader uitgediept ziet in het webinar.

Pe 1

Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Opleidingspunten

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang van het webinar
15:30 Einde van het webinar
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 26 maart 2024
Dit event is goed voorPe 1 opleidingspunten.

Dit webinar is interessant voor beslissers en personen die te maken krijgen met IT management en geschillen. 

Sprekers

Sven Wakker

Advocaat - Senior

Sven werkt sinds 2018 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. In de dagelijkse praktijk ligt zijn focus op het IT- en privacyrecht. Hij adviseert en onderhandelt vooral over (internationale) IT-contracten, privacykwesties en datalekken. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opstellen van uiteenlopende IT-contracten, licentie- en samenwerkingsovereenkomsten, algemene voorwaarden, en privacygerelateerde documentatie zoals verwerkersovereenkomsten en privacy statements. Verder staat hij zijn cliënten bij in procedures over IT, privacy en mediarecht. Zijn cliënten bestaan uit afnemers en leveranciers van IT (van startup tot multinational), ziekenhuizen en zorginstellingen en overheden. Ook geeft hij geregeld lezingen en workshops op het gebied van IT- en privacyrecht.

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Mark Jansen heeft ruim 15 jaar ervaring met IT- en privacyrecht. Hij houdt zich onder meer bezig met de afhandeling van incidenten zoals datalekken, ransomware en cyberincidenten. Hij adviseert over IT-contracten en procedeert bij mislukte automatisering en over allerhande privacykwesties. Daarnaast verzorgt Mark veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events