De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:30uur
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Seminar Ziekte & Arbeidsongeschiktheid
Seminar

Seminar Ziekte & Arbeidsongeschiktheid

Op donderdag 20 juni 2019 organiseert Dirkzwager het actualiteitenseminar ‘Ziekte & Arbeidsongeschiktheid’.

Er is veel te doen rondom de zieke werknemer. Op het terrein van verzuimbeleid, re-integratie, en ontslag zijn er veel nieuwe ontwikkelingen. Anique Sauvé, Yvette van den Heuvel en Buby den Heeten bespreken mede aan de hand van voorbeelden uit hun eigen praktijk, belangrijke onderwerpen waarmee iedere werkgever die arbeidsongeschikte werknemers in dienst heeft te maken krijgt. Ook staan ze uitgebreid stil bij de actualiteiten op het terrein van arbeidsongeschiktheid.

Het seminar heeft een praktische insteek en is niet alleen bedoeld om u als werkgever of HR-professional te informeren, maar ook om u praktische handvatten te geven voor toepassing binnen uw eigen werkgebied.

Workshopkeuze:

Het seminar bestaat uit drie workshops, waaruit u een keuze kunt maken. U kunt zich voor twee van de drie workshops aanmelden. Nadat u op de oranje button heeft geklikt om u aan te melden, graag in het vak "HEEFT U VRAGEN OF OPMERKINGEN?" de cijfers van de workshops aangeven, in de volgorde van uw voorkeur.

Workshop 1 behandelt het thema ziekte en ontslag.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. hoe om te gaan met zogenoemde 35-minners, hoe voorkom ik dat aangeboden passende arbeid stilzwijgend wijzigt in nieuw bedongen arbeid, tips en tricks bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst met een arbeidsongeschikte werknemer etc.

Workshop 2 behandelt het thema ziekte en re-integratie.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de rol van de bedrijfsarts, de Stecr-richtlijn, hoe voorkom ik het opleggen van een loonsanctie door het UWV, wanneer pas ik als maatregel een loonopschorting toe en wanneer een loonstop etc.

Workshop 3 behandelt het thema ziekte en de transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Onderwerpen die aan bod komen zijn de recente ontwikkelingen op het terrein van zogenoemde slapende dienstverbanden, de compensatieregeling en vragen over de betaling van een transitievergoeding bij het wijzigen van de arbeidsovereenkomst.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:30 - 16:30uur
Het seminar is bedoeld voor werkgevers en iedere HR-professional die te maken heeft met arbeidsongeschikte werknemers.

Programma

14.00 uur ontvangst met koffie en thee
14.30 uur opening
14.45 uur 1e ronde workshops
15.30 uur pauze met koffie en thee
15.45 uur 2e ronde workshops
16.30 uur afsluiting en borrel
17.30 uur einde

Kosten & annulering

Deelname aan dit seminar kost €150,- (excl. BTW). U ontvangt na aanmelding een factuur; na ontvangst door ons van uw betaling is uw inschrijving definitief en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging.

Annulering dient per e-mail te geschieden. U kunt tot en met 13 juni 2019 kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden volledig gecrediteerd. Bij annulering na 13 juni 2019, wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen

Sprekers

Buby den Heeten

Advocaat - Partner

Buby is sinds 1991 advocaat en werkzaam als partner op de sectie arbeidsrecht. Zorginstellingen, onderwijsinstellingen, (semi)overheden en grotere ondernemingen worden door hem geadviseerd op het terrein van het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht.

Anique Sauvé

Advocaat - Senior

Anique is specialist op het terrein van het arbeidsrecht en sinds 2009 als advocaat verbonden aan ons kantoor. Daarvoor heeft ze Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, welke studie ze cum laude heeft afgerond. Ze is specialist op het terrein van arbeidsongeschiktheid en alle complexe vraagstukken die daarmee verband houden.

Yvette van den Heuvel

Advocaat

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events