De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
12:30 - 13:30 uur
Donderdag 28 mei 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Aanbesteden en contracteren tijdens en na coronacrisis
Webinar

Aanbesteden en contracteren tijdens en na de coronacrisis

De economie komt in veel sectoren weer op gang, maar de gevolgen van de coronacrisis op lopende en nog te sluiten overeenkomsten op lange termijn moeten nog blijken.

Dirkzwager organiseert op 28 mei 2020 het webinar ‘Aanbesteden en contracteren tijdens en na de coronacrisis’. In dit webinar bespreken Frank Cornelissen en Iris Neddaoui-Docter de juridische gevolgen van de coronacrisis voor lopende en nog te starten aanbestedingen en lopende en nog te sluiten overeenkomsten.

 

Zowel actuele vragen als overwegingen voor de nabije toekomst komen aan bod. Welke termijnen hanteert een aanbestedende dienst voor het doen van een inschrijving? Gun je inschrijvers langer de tijd of trek je juist aanbestedingen naar voren om de economie te stimuleren? Zijn partijen onverkort gehouden tot nakoming van de overeenkomst of komt hen een beroep op onvoorziene omstandigheden toe? In hoeverre moet je in nog te sluiten overeenkomsten afspraken maken over de gevolgen van de coronacrisis?

 

Dit en meer wordt besproken, waarbij de basis geldt voor alle sectoren en hier en daar een verdiepingsslag wordt gemaakt naar sectorspecifieke regelingen.

 

Voor (inhoudelijke) vragen over het webinar kunt u contact opnemen met Iris Neddaoui-Docter (docter@dirkzwager.nl). Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het webinar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u ook sturen naar docter@dirkzwager.nl.

 

Deelname aan deze webinars is kosteloos.

 

In deze reeks volgen ook nog de webinars:

 

Tickets Voor dit event
Gratis
12:30 - 13:30 uur
Donderdag 28 mei 2020 Webinar Online
Een ieder die zich bezig houdt met bouw, aanneming en infrastructurele werken, variërend van projectontwikkelaars, woningcorporaties, zorginstellingen en ziekenhuizen tot inkopers bij overheden, vastgoedbeheerders, beleggers en makelaars.

Programma

12:20 uur    Inloggen met ontvangen link (Google Chrome)

12:30 uur    Start webinar

13:30 uur    Einde

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Iris Neddaoui-Docter

Advocaat

Iris is advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed op ons kantoor in Arnhem en is gespecialiseerd in het aanbestedings- en bouwrecht. Zij adviseert (semi-)overheden en ondernemingen onder meer bij aanbestedingsprocedures en het opstellen en beoordelen van onder andere bouw-, aannemings- en architectenovereenkomsten. Ook staat zij deze cliënten bij in gerechtelijke en arbitrale procedures.

Frank Cornelissen

Advocaat - Senior

Frank is advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed op ons kantoor in Arnhem en is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouwrecht en mededingingsrecht. Hij adviseert (semi-)overheden en bedrijven onder meer bij aanbestedingsprocedures, bij (het opstellen van) contracten in de bouw, bij concentratiemeldingen en (handhaving van) het kartelverbod. Deze cliënten staat hij ook bij in gerechtelijke procedures in arbitrage - bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events