De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech

WebinarWEBINAR: Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech

Steeds vaker bundelen zorginstellingen en tech-leveranciers hun krachten om mooie nieuwe innovaties te ontwikkelen waarbij de maatschappij gebaat is. Juist in deze uitdagende tijden zijn dergelijke samenwerkingen meer dan nodig.

Onze specialisten Ernst-Jan van de Pas (specialist IT en Technologie), Christel Jeunink (specialist IE-recht) en Sjaak van der Heul (specialist mededingingsrecht), presenteren op dinsdag 30 juni 2020 om 14:00 uur het webinar 'Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech’.


Bij het aangaan van een R&D samenwerking maken partijen afspraken met elkaar over de rechten op en het gebruik van de ontwikkelde innovaties. Dat gaat in de praktijk met de nodige valkuilen, uitdagingen en kansen.  Tijdens dit seminar gaan wij in op drie belangrijke onderwerpen van een Research & Development overeenkomst De focus ligt daarbij met name op de contractuele aspecten:

  1. Intellectuele eigendom. Op welke wijze valoriseert u uw intellectuele eigendomsrechten het beste, brengt u eigen kennis in en wat wilt u afspreken over de R&D resultaten?
  2. Data en medische hulpmiddelen. Bestaat eigendom op data en mag u onderzoeksdata onbeperkt gebruiken? Welke regels gelden als sprake is van medische hulpmiddelen?
  3. Staatssteun en mededingingsrecht. Mogen rechten onbeperkt aan één partij worden toegekend en hoe zit dit in gesubsidieerde trajecten?

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Programma

13:50 uur Inloggen via ontvangen webinarlink (via Google Chrome)

14:00 uur Aanvang webinar

15:30 uur Einde

Locatie

Webinar

Online

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u direct aan te melden. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging.

Dinsdag30juni
2020
Online - Webinar 14:00 - 15:30 uur
Voor wie
Dit seminar is bestemd voor juristen en niet-juristen in de zorgbranche en in het IT- en het IE recht.
Opleidingspunten

Aan dit webinar worden geen PO/PE punten toegekend.

Events

Komende events

Wij delen graag onze kennis met u. Dat doen we niet alleen door te schrijven, maar ook in de vorm van events. Bekijk het overzicht voor alle komende events.Bekijk alle events