De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30uur
Dinsdag 30 juni 2020Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech
Webinar

WEBINAR: Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech

Steeds vaker bundelen zorginstellingen en tech-leveranciers hun krachten om mooie nieuwe innovaties te ontwikkelen waarbij de maatschappij gebaat is. Juist in deze uitdagende tijden zijn dergelijke samenwerkingen meer dan nodig.

Onze specialisten Ernst-Jan van de Pas (specialist IT en Technologie), Christel Jeunink (specialist IE-recht) en Sjaak van der Heul (specialist mededingingsrecht), presenteren op dinsdag 30 juni 2020 om 14:00 uur het webinar 'Research & Development samenwerkingen tussen Zorg en Tech’.


Bij het aangaan van een R&D samenwerking maken partijen afspraken met elkaar over de rechten op en het gebruik van de ontwikkelde innovaties. Dat gaat in de praktijk met de nodige valkuilen, uitdagingen en kansen.  Tijdens dit seminar gaan wij in op drie belangrijke onderwerpen van een Research & Development overeenkomst De focus ligt daarbij met name op de contractuele aspecten:

  1. Intellectuele eigendom. Op welke wijze valoriseert u uw intellectuele eigendomsrechten het beste, brengt u eigen kennis in en wat wilt u afspreken over de R&D resultaten?
  2. Data en medische hulpmiddelen. Bestaat eigendom op data en mag u onderzoeksdata onbeperkt gebruiken? Welke regels gelden als sprake is van medische hulpmiddelen?
  3. Staatssteun en mededingingsrecht. Mogen rechten onbeperkt aan één partij worden toegekend en hoe zit dit in gesubsidieerde trajecten?

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 15:30uur
Dinsdag 30 juni 2020Webinar Online

Dit seminar is bestemd voor juristen en niet-juristen in de zorgbranche en in het IT- en het IE recht.

Programma

13:50 uur Inloggen via ontvangen webinarlink (via Google Chrome)

14:00 uur Aanvang webinar

15:30 uur Einde

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ik beschouw mezelf als “technology-advocaat” waarbij ik mij toeleg op IT-recht, Intellectueel Eigendomsrecht en bescherming van kostbare data en kennis. Ik werk onder meer voor kennisinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstelligen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Christel Jeunink

Advocaat - Senior

Christel Jeunink is sinds 2001 advocaat op het gebied van intellectuele eigendom, reclamerecht en internetrecht. Haar focus ligt op begeleiden van research & development trajecten en het adviseren over samenwerkings- en licentieovereenkomsten. Verder adviseert Christel over het merken-, handelsnaam-, modellen- en auteursrecht. Tevens is zij actief op het gebied van het reclamerecht en begeleid zij domeinnamengeschillen. Christel staat ondernemingen, kennisinstellingen en particulieren bij. Zij adviseert, procedeert en stelt contracten op voor haar cliënten.

Sjaak van der Heul

Advocaat - Senior

Sjaak is werkzaam in de vakgroep aanbesteding, mededinging en staatssteun op de sectie Ondernemingsrecht op onze kantoren in Arnhem en Nijmegen. Hij adviseert bedrijven en zorginstellingen over de mogelijkheden om samen te werken in overeenstemming met het mededingingsrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events