De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Zoeken
Frédérique Hoppers
Artikel printen

De WAB gaat door

Er was eens een koolmeesje dat fladderde door het arbeidsrecht….

Frédérique Hoppers Advocaat - Partner - Arbeidsrecht of bel met 06 3420 03 60
Gepubliceerd12 juni 2019
Laatst gewijzigd12 juni 2019

.. en dat koolmeesje constateerde een Nederlandse arbeidsmarkt die uit balans was. Die balans moest hersteld worden en als het even kon, vliegensvlug. Dus ontwierp het koolmeesje de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

 

Een wet die gevolgen heeft voor o.a. de ontslagmogelijkheden, de hoogte van de transitievergoeding, de oproepcontracten, payroll, de ketenregeling en de WW-premiedifferentiatie.

 

Dirkzwager heeft alle ontwikkelingen op de voet gevolgd, geprobeerd hierop invloed uit te oefenen door middel van diverse reacties op de internetconsultatie en live verslag uitgebracht van de parlementaire behandelingen.

 

Het e-book behelst een mooie compilatie van alle publicaties en is een must read voor iedere HR-professional. Alle ins en outs worden besproken. Aan het slot staan praktische Q&A’s voor de HR-professional en een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen, zodat u weet wat u de komende maanden te doen staat.  

 

Namens de sectie arbeids- en pensioenrecht,

Frédérique Hoppers, Maaike de Jonge & Jaleesa van den Hof

 

 

Handig

Door anderen gelezen

Picnic maakt toch geen inbreuk op portretrecht Max Verstappen

Formule 1 coureur Max Verstappen vordert schadevergoeding van Picnic, nadat Picnic in 2016 een filmpje op Facebook had gepost van een Verstappen-lookalike in een Picnic-wagentje. Het hof oordeelt nu in hoger beroep dat dit geen schending oplevert van het portretrecht van Max Verstappen. De vordering tot schadevergoeding is daarmee ook van tafel.

Artikel - Joost Becker - 2 juni 2020

Servicekosten bij geliberaliseerde huur: contractsvrijheid begrensd!

Bij de (ver)huur van geliberaliseerde woonruimte is contractsvrijheid bij de vaststelling van de huurprijs het uitgangspunt. Dit geldt echter niet voor de servicekosten: de Hoge Raad oordeelt dat de betalingsverplichting met betrekking tot de servicekosten in relatie moet staan met de werkelijke kosten.

Artikel - Rutger Fabritius - 29 mei 2020

Artikel van Jelmer Keur in JM over milieu-informatie in de Wet openbaarheid van bestuur

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:4422) een belangrijke uitspraak gedaan over een van de kernbegrippen in de Wet openbaarheid van bestuur (‘Wob’): het begrip ‘emissies in het milieu’ of ‘emissiegegevens’. Voor emissiegegevens geldt onder de Wob een bijzonder, ruimhartig openbaarmakingsregime.

Publicatie - Jelmer Keur - 29 mei 2020

Ga naar het nieuwsoverzicht

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Blijf op de hoogteOntvang nieuwe kennis