De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:00 uur
Dinsdag 11 mei 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Doorgifte persoonsgegevens buiten de Europese Unie
Webinar

Doorgifte persoonsgegevens buiten de Europese Unie

Mogen persoonsgegevens worden verwerkt in landen buiten de EU? Wat zijn passende waarborgen voor de doorgifte naar landen buiten de EU? Wat is de impact van het Schrems-II arrest op de doorgifte van persoonsgegevens?

Welke afspraken moeten partijen maken over de doorgifte van persoonsgegevens? Welke interne maatregelen kunnen bedrijven nemen bij de doorgifte van persoonsgegevens?

Dit zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens het webinar ‘Doorgifte persoonsgegevens buiten de Europese Unie’.

In het webinar gaan Eva Traag en Dafne de Boer nader in op de voorwaarden voor doorgifte naar landen buiten de EU.

In het eerste deel van het webinar bespreken Eva en Dafne de theorie. Zo wordt aan de hand van relevante rechtspraak en andere actualiteiten toegelicht welke regels gelden voor doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU. Daarbij komen ook de nieuwe door de Europese Commissie gepubliceerde modelcontracten aan bod.

In het tweede deel zoomen Eva en Dafne in op een aantal praktische voorbeelden. Zo wordt besproken hoe het zit met doorgifte van persoonsgegevens naar een aantal specifieke landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Ook wordt stilgestaan bij afspraken die in de verwerkersovereenkomsten over doorgifte worden gemaakt. Daarnaast zullen Eva en Dafne een aantal praktische tips meegeven. 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 16:00 uur
Dinsdag 11 mei 2021 Webinar Online

Het webinar richt zich tot zowel bedrijven als juristen.

Programma

14:20

Inloggen met ontvangen link via Google Chrome

14:30 Aanvang webinar
16:00 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Eva Traag

Advocaat - Senior

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

Dafne de Boer

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie IE, IT en Privacyrecht. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het adviseren bij privacyvraagstukken zoals het voorkomen van datalekken, de uitwisseling van persoonsgegevens (binnen en buiten de EER) en het opstellen van een intern- en extern privacybeleid.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events