De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 18 maart 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Basiscursus Privacyrecht 2021
Webinar

Basiscursus Privacyrecht

Het privacyrecht is al jaren steeds meer in het nieuws. De introductie van de AVG in mei 2018 heeft het onderwerp verder op de kaart gezet. Wat betekent dit precies?

Het is voor veel organisaties nog steeds best lastig om aan de abstracte wetteksten concreet handen en voeten te geven. Wat betekent de wet nu precies? En waar te beginnen? Dit zijn vragen die nog steeds bij veel organisaties leven.

In dit webinar staan Mark Jansen en Nynke Brouwer stil bij de beginselen van het privacyrecht. De insteek is laagdrempelig en op de praktijk gericht. Ook wordt stilgestaan bij de praktische implicaties van de privacywetgeving. Het webinar is dan ook niet alleen voor juristen, maar ook voor andere medewerkers heel geschikt. 

Het webinar is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel wordt de wetgeving in grote lijnen voor u uiteen gezet. U krijgt daarbij onder meer toegelicht welke privacyrechtelijke eisen er gelden, wanneer deze eisen van toepassing zijn en welke uitzonderingen er zijn. Verder zullen de risico’s en de mogelijke sancties worden besproken, zoals mogelijke schadeclaims en door toezichthouders opgelegde boetes.

In het tweede deel van het webinar wordt vervolgens ingezoomd op de praktijk. Met andere woorden: hoe vertaalt u de (vrij abstracte) regels uit de wet, naar beleid voor uw organisatie? Waarmee moet u daarbij allemaal rekening houden? Wat zijn handige tips en trucs en hoe voorkomt u dat u in (bekende) valkuilen stapt? Deze en andere vragen zullen tijdens dit tweede deel van het seminar worden beantwoord.

Het webinar richt zich op een publiek dat nog niet over veel kennis van het privacyrecht beschikt.

Tijdens het webinar bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen aan:

  • Mr. Eva Traag
  • Mr. Anneloth Teunissen
  • Mr. Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof
  • Mr. Milou Janssen
  • Mr. Dafne de Boer

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 18 maart 2021 Webinar Online
Dit event is goed voorPe 1 opleidingspunten.

Het webinar is niet geschikt voor mensen die al kennis van het privacyrecht hebben. Zij zullen in dit online seminar niets nieuws horen. Voor hen komt in het najaar de verdiepende workshop Actualiteiten Privacyrecht beschikbaar.

Pe 1

Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.

Opleidingspunten

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 ben ik als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, waar ik een proefschrift voorbereid over cyberverzekeringen. Dit proefschrift zal ik op 7 oktober 2021 in het openbaar verdedigen.

Eva Traag

Advocaat - Senior

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

Anneloth Teunissen

Advocaat

Ik ben sinds 2020 advocaat op de sectie Arbeidsrecht. Ik treed met name op in individuele en collectieve ontslagzaken en adviseer onder meer over arbeidsovereenkomsten en (het wijzigen van) arbeidsvoorwaarden. Daarnaast houd ik me bezig met vraagstukken op het gebied van privacy op de werkvloer.

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich veelvuldig mee bezig houdt.

Milou Janssen

Advocaat

Milou is advocaat op de sectie Gezondheidszorg. Haar focus ligt op patiëntenrechten, het medisch tuchtrecht, het privacyrecht en kwaliteitswetgeving. Milou is ook goed bekend met recente wetgeving, waaronder de Wvggz en de Wzd. Zij staat zorgaanbieders geregeld bij in klachten- en geschillenprocedures.

Dafne de Boer

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie IE, IT en Privacyrecht. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het adviseren bij privacyvraagstukken zoals het voorkomen van datalekken, de uitwisseling van persoonsgegevens (binnen en buiten de EER) en het opstellen van een intern- en extern privacybeleid.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events