1. Home
  2. Specialisten
  3. Ann-Katrin Praus

Ann-Katrin Praus Rechtsanwältin, LLM (Chapman University) Ondernemingsrecht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Ann-Katrin Praus

Biografie

Ann-Katrin Praus werkt sinds 2017 bij Dirkzwager. Zij adviseert u graag op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en algemeen contractenrecht.

Ann-Katrin Praus is advocaat naar Duits recht. Ze deed haar eerste staatsexamen aan de universiteit van Passau. Daarna volgde ze een juridische stage, die ze voltooide met het tweede staatsexamen bij de districtsrechtbank van Hanau.

Ze behaalde haar LL.M. titel in internationaal recht aan de Chapman University in de Verenigde Staten, en specialiseerde zich aldaar in rechtsvergelijking alsmede in alternatieve geschillenbeslechting. Bovendien werd Ann-Katrin Praus daar als mediator opgeleid.

Functie(s)

2017 Rechtsanwältin, LLM (Chapman University), Dirkzwager
Internationaal, Ondernemingen German Desk Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2016 2017
2016
2013 2015
2007 2013

Talen

Nederlands, Engels, Duits

EventsActualiteiten Huurrecht voorjaar 2022

Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in 2021/2022 hebben voorgedaan.Milieuverontreiniging en Aansprakelijkheid

Steeds meer bedrijven hebben dagelijks te maken met vraagstukken rondom de (mogelijke) milieugevolgen van hun activiteiten. Daarbij gaat het ook over juridische aspecten, waaronder aansprakelijkheid voor milieuverontreiniging zoals bodemverontreiniging, geur- en geluidhinder, stikstofdepositie etc.Online platforms: het juridisch speelveld

De afgelopen jaren hebben de interacties en transacties tussen consumenten en aanbieders van producten en diensten zich grotendeels van de fysieke wereld naar de online wereld verplaatst.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Ann-Katrin Praus

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 28

Is de invoering van 3G-regelgeving op de werkplek voor werkgevers in Duitsland mogelijk?

COVID-19 cijfers schieten momenteel weer omhoog. In tegenstelling tot vorig jaar zijn grote delen van de bevolking nu echter ingeënt. Overheden hebben de toegang tot veel recreatieve activiteiten beperkt met het 3G-regeling (getest, gevaccineerd, genezen), en sommige deelstaten zelfs met het 2G-regeling (getest, genezen).

Hoe werkt het arbeidsrecht in Duitsland?

Als Nederlandse ondernemer denkt u er wellicht over om voor uw Nederlandse onderneming Duitse werknemers in dienst te nemen die voor het merendeel in Duitsland werkzaam zullen zijn. De vraag die u wellicht heeft is hoe dit kan worden gerealiseerd. Kunt u dezelfde arbeidsovereenkomst gebruiken die u voor uw Nederlandse werknemers gebruikt? Welk recht is dan eigenlijk van toepassing? Hoe werken de sociale zekerheidsstelsels? Kan een proeftijd worden overeengekomen en hoe zit het met een postcontractueel non-concurrentiebeding? Daarover geven wij u graag een kort overzicht

Nieuws van de German Desk: Inkorting van vakantiedagen bij Kurzarbeit (werktijdverkorting) in Duitsland

Tijdens de coronapandemie waren en zijn in Duitsland meer werknemers dan ooit in Kurzarbeit. Maar werktijdverkorting is natuurlijk een kwestie die in bedrijven niet alleen speelt tijdens een pandemie, maar ook wanneer de ordersituatie om andere redenen verslechtert. Bij werktijdverkorting kunnen werknemers minder of helemaal niet werken. Als werknemers helemaal niet werken, spreken wij in Duitsland van Kurzarbeit Null.

1 2 3