1. Home
 2. Expertises & sectoren
 3. German Desk

Expertise German Desk

Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland en de grootste economie van Europa. Dat maakt het aantrekkelijk om er zaken te doen. De German Desk wijst u op mogelijkheden en valkuilen en helpt u succesvol te ondernemen in Duitsland.

Een Duitse onderneming oprichten of overnemen, een arbeidsgeschil over de grens, een contract of algemene voorwaarden naar Duits recht opstellen of een procedure in Duitsland voeren; zakendoen op de Duitse markt begint met een gedegen voorbereiding op juridisch gebied. U krijgt met allerlei kwesties te maken die vragen om kennis van het Duitse recht en van de Duitse cultuur. Verschillen op deze gebieden zorgen in de praktijk nog regelmatig voor problemen. Met name kleine verschillen die je op het eerste gezicht niet ziet. De German Desk maakt voor u de vertaalslag en helpt verschillen te overbruggen.

Het team juridisch adviseurs voor Duitsland

Onze German Desk heeft een voor de regio uitzonderlijke samenstelling van Nederlandse en Duitse juristen, waaronder notarissen, advocaten, fiscalisten en – dat maakt het uniek –  Duitse Rechtsanwältinnen, die de volledige opleiding in Duitsland doorliepen en door het leven in Nederland beide culturen begrijpen. De specialisten van de German Desk beschikken dus niet alleen over de juiste juridische kennis, ze spreken ook de Duitse taal en kennen de culturele verschillen. Desgewenst maken wij gebruik van ons brede netwerk van advocaten, fiscalisten en andere specialisten in Duitsland.

Fiscaal

Wanneer u heeft besloten om de Duitse markt te betreden, roept dit direct allerlei vragen op. Kiest u bijvoorbeeld voor een vaste inrichting of toch voor een GmbH? Dergelijke keuzes hebben verschillende gevolgen, ook fiscaal. Onze fiscalisten in de German Desk hebben jarenlange ervaring in Duitsland, spreken de taal en kennen er de weg. Zij kunnen u fiscaal begeleiden bij de stap naar Duitsland, of het nu gaat om de aankoop of ontwikkeling van vastgoed, het oprichten van een dochteronderneming of het overnemen van een Duitse onderneming.

Tijdig juridisch advies Duitsland

Onderschat de verschillen tussen beide landen niet en laat u tijdig adviseren. Het Duits arbeidsrecht, Contracten, afspraken en verwachtingen kunnen in beide landen nu eenmaal afwijkend zijn. Wij wijzen u vanaf het eerste moment op eventuele valkuilen, risico’s en mogelijkheden. Zo bent u verzekerd van succes. Wij nemen uw juridische zaken uit handen, zodat u alle aandacht kunt richten op uw onderneming.

Wat wij voor u doen?

Al jarenlang adviseren wij Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in Duitsland. Wij zijn actief voor starters, het grotere MKB en nationale en internationale bedrijven. Wij begeleiden zowel Nederlandse als Duitse bedrijven die in het buurland zakendoen.

Bedrijf opzetten in Duitsland? Wij helpen u met:

 • transacties op gebied van vastgoed en fusies & overnames
 • grensoverschrijdende herstructureringen
 • advisering bij vraagstukken op gebied van agentuur, arbeids-, huur-, rechtspersonen- en ondernemingsrecht
 • beoordelen en opstellen van overeenkomsten, (algemene) voorwaarden en internationale contracten
 • begeleiden van incassotrajecten
 • procederen voor rechtbanken in Nederland en Duitsland

Gerelateerde artikelen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

 • U heeft geselecteerd:
 • Combineren met:
 • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

 • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 282

De 30% regeling voor expats verder versoberd

Na de recente versoberingen van de 30% regeling zoals het beperken van de looptijd en de aangekondigde aftopping van het bedrag waarover de 30% regeling kan worden toegepast, zijn door de Tweede Kamer op 26 oktober 2023 3(!) amendementen aangenomen die de 30% regeling met ingang van 1 januari 2024 nog verder zouden versoberen. Als de Eerste Kamer instemt met deze verdere versobering van de 30%-regeling, dan leidt dit tot een administratieve lastenverzwaring voor werkgevers.

Nieuws van de German Desk: Nieuwe uitspraak van het Bundesarbeitsgericht over het beginsel van Equal-Pay

De arbeidsmarkt is momenteel krap. Veel ondernemingen zijn op zoek naar nieuw personeel. Hoe kan met nieuwe potentiële werknemers over een hoger loon worden onderhandeld zonder daarbij te discrimineren? Het Bundesarbeitsgericht ("BAG") heeft namelijk in een recente uitspraak bepaald dat niet van het beginsel van gelijke beloning mag worden afgeweken alleen omdat een mannelijke medewerker over betere onderhandelingsvaardigheden beschikt dan een vrouwelijke medewerker.

1 2 3 4 5 6
...
24
Terug naar alle expertises en sectoren