1. Home
  2. Kennis
  3. E-books
  4. Aanbestedingsregelgeving 2016

Aanbestedingsregelgeving 2016

Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingsrichtlijnen 2014/23, 2014/24 en 2014/25 in 2014 begon voor Nederland een proces om de Nederlandse aanbestedingsregelgeving hieraan aan te passen. Een proces dat op 1 juli 2016 is afgerond met de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving. Niet alleen de Aanbestedingswet is gewijzigd. Ook het ARW, de Gids Proportionaliteit en zelfs de Uniforme Eigen Verklaring zijn aangepast aan de nieuwe regelgeving.
Leestijd 
Auteur eBook Tony van Wijk
Gepubliceerd 28 september 2016
Laatst gewijzigd 12 augustus 2019

Alle nieuwe/gewijzigde regelgeving is voor u verzameld in dit e-book. Naast de (gewijzigde) Aanbestedingswet 2012 zijn dat het Aanbestedingsbesluit, de Gids Proportionaliteit (versie april 2016), het ARW 2016 en het Uniform Europees Aanbestedingsdocument. Alle documenten gaan vooraf door een korte toelichting waarin wordt ingegaan op de achtergrond en wijzigingen van het document.

Updates over deze regelgeving, de jurisprudentie en ontwikkelingen van het aanbestedingsrecht, kunt u vinden op het kennisgedeelte van de website. Advocaten van de vakgroep aanbestedingsrecht plaatsen daar geregeld artikelen over de relevante ontwikkelingen in het rechtsgebied zodat u daar direct rekening mee kan houden in lopende en toekomstige aanbestedingsprocedures.

Voor vragen over de inhoud van dit e-book of de toepassing ervan kunt u uiteraard contact opnemen met een advocaat van de vakgroep. De contactgegevens van iedere advocaat zijn achter in dit e-book vermeld.

Dirkzwager advocaten & notarissen N.V.
Het Dirkzwager aanbestedingsteam