De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 22 juni 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: De juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie
Webinar

Zorg & Recht Lezing: De juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie

Het zorglandschap en de vastgoedmarkt veranderen in hoog tempo. Dit biedt kansen voor zorginstellingen. Beleggers en ontwikkelaars tonen steeds meer belangstelling voor zorgvastgoed.

Banken en woningcorporaties zijn niet bij voorbaat meer de samenwerkingspartners voor een goede businesscase. Beleggers en ontwikkelaars tonen steeds meer belangstelling voor zorgvastgoed. In 2019 is een recordbedrag van 1,25 miljard euro in zorgvastgoed geïnvesteerd. Voor 2020 waren de vooruitzichten positief, maar de coronacrisis heeft voor een – waarschijnlijk tijdelijke - daling van het beleggingsvolume geleid.

Ontwikkelaars zijn vooral geïnteresseerd in de aankoop en de herontwikkeling van een bestaande zorglocatie, terwijl beleggers juist belangstelling hebben voor transacties waarbij zij het eigendom van de zorglocatie verwerven die vervolgens terug verhuren aan de verkopende zorginstelling (sale-and-lease back transacties).

Daarnaast zien we in de markt steeds meer initiatieven waarbij de zorginstellingen een bestaande zorglocatie door een ontwikkelende belegger laat renoveren of nieuwbouw realiseert. Het scheiden van wonen en zorg speelt daarbij steeds meer een rol.

Dirkzwager legal & tax is in 2020 als adviseur van zowel zorginstellingen als ontwikkelaars en beleggers betrokken geweest bij meerdere aansprekende transacties in het zorgvastgoed. De ervaring die onze advocaten, notarissen en fiscalisten daarbij hebben opgedaan delen we graag met u.

In deze lezing gaan Robert Rijpstra, John Wijnmalen en Gerton Rademaker dieper in op de juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie.

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 22 juni 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Robert Rijpstra MRICS

Advocaat - Partner

Robert is als partner werkzaam op de afdeling Overheid & Vastgoed op de vestiging Arnhem. Hij is gespecialiseerd in het aan- en verkopen van (zorg)vastgoed, projectontwikkelingen, bouw- en huurrecht alsmede de specifieke regelgeving voor woningcorporaties. Tot zijn cliënten behoren ziekenhuizen, zorginstellingen, projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en makelaars.

John Wijnmaalen MRICS

Notaris - Partner

John werkt sinds 1997 bij Dirkzwager. Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn in de algemene notariële praktijk, specialiseerde hij zich in het ondernemingsrecht. Vanaf 2002 is John werkzaam in de sectie Vastgoed Notariaat. Hij heeft zich gespecialiseerd in het vastgoed gerelateerde zaken- en vermogensrecht (beperkte rechten in het bijzonder), belastingrecht en zekerhedenrecht. In 2008 is John tot notaris in Arnhem benoemd.

Gerton Rademaker

Belastingadviseur - Partner

Gerton Rademaker is belastingadviseur en partner, sinds 2018 verbonden aan Dirkzwager. Hij is gespecialiseerd in vastgoed en adviseert vastgoedfondsen, ontwikkelaars, gemeentes en woningcorporaties over btw en overdrachtsbelasting. Gerton publiceert met enige regelmaat op het gebied van vastgoed, btw en overdrachtsbelasting en is auteur van de 'Vastgoedmarkt Almanak Fiscaal'.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events