De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Woensdag 9 juni 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Materiële controles en fraudeonderzoeken door zorgverzekeraars
Webinar

Zorg & Recht Lezing: Materiële controles en fraudeonderzoeken door zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars voeren regelmatig materiële controles en/of fraudeonderzoeken uit bij zorgaanbieders. Hoewel zorgverzekeraars tijdens deze processen de regie voeren, leert de praktijk dat zorgaanbieders ook zelf invloed kunnen uitoefenen op het proces en daarmee de uitkomsten van dergelijke controles.

In deze lezing worden praktische en juridische aandachtspunten voor zorgaanbieders besproken. Aan welke eisen moeten controles van zorgverzekeraars voldoen? Hoe zit het met de privacy van patiënten en met de AVG? En wat voor gevolgen kunnen ongunstige bevindingen van zorgverzekeraars hebben?

Al deze vragen komen uitgebreid aan bod in deze lezing die Pascalle Boerrigter en Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof verzorgen. Daarbij zal worden ingegaan op wet- en regelgeving, jurisprudentie én ontwikkelingen vanuit de praktijk.

De lezing is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Alle lezingen lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname is kosteloos.

Dit  jaar staan de volgende lezingen op het programma:

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Woensdag 9 juni 2021 Webinar Online

Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Pascalle Boerrigter

Advocaat

Pascalle Boerrigter heeft een primair civielrechtelijke advies- en procespraktijk en houdt zich voornamelijk bezig met zorginkoop, de (contractuele) relatie tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars en medische aansprakelijkheid. Ook adviseert Pascalle over ondernemingsrechtelijke vraagstukken in de zorg.

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich veelvuldig mee bezig houdt.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events